В рамках проекту технічної допомоги ФАО/ЄБРР у боротьбі із Африканською чумою свиней в Україні 31.01.2017 р. на базі Житомирського національного агроекологічного університету відбулась зустріч між учасниками проекту – представниками ООН ФАО/ЄБРР та адміністрацією університету за участю: проректора з наукової роботи та інноваційного розвитку - Романчук Людмили Донатівни, декана факультету ветеринарної медицини - Ревунця Анатолія Степановича, в. о. зав. кафедри внутрішніх хвороб тварин та фізіології - Пінського Олега Вікентійовича, в. о. зав. кафедри мікробіології, фармакології та епізоотології - Рибачук Жанни Володимирівни, професора кафедри мікробіології, фармакології та епізоотології - Галатюка Олександра Євстафійовича, директора Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини - Галайби Анатолія Борисовича, начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській областіШпита Олександра Олександровича, начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії, Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області - Волківського Ігоря Андрійовича.

В ході зустрічі, експерти та консультанти проекту:

  • Дмитро Приходько, експерт з економічних питань ФАО - ознайомив учасників з проектом і зобов'язаннями сторін-учасників проекту.
  • Василь Говгера, експерт з економічних питань, аналітик відділу агробізнесу Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) - ознайомив учасників з особливостями фінансування, послідовністю та порядком виконання робіт.
  • Віталій Башинський, міжнародний консультант/ветеринарний експерт - презентував концепцію розширеного спостереження АЧС та механізм координації роботи університету з лабораторією.
  • Олег Неволько, національний консультант з розвитку діагностичного потенціалу лабораторій - ознайомив з вимогами щодо обладнання для полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та приміщень для його встановлення і введення в експлуатацію, навчання персоналу й студентів.
  • Володимир Поліщук, національний консультант з аналізу ризиків - презентував концепцію взаємодії між учасниками проекту: університетами, лабораторіями, управліннями, експертами та консультантами - на основі web-ресурсу для взаємного інформування всіх учасників, а також, ознайомив представнивів університету із необхідністю розробки рекомендацій по внесенню змін до навчальних планів і програм підготовки студентів факультетів ветеринарної медицини шляхом запровадження відповідної спеціалізації.
  • Рєвнівцев Олександр, національний медіа-експерт ФАО - презентував особливості подання та висвітлення матеріалів у ЗМІ.
  • Шатохін Євген, національний ФАО, експерт з розвитку бізнесу з яловичини - ознайомив учасників з особливостями успішної взаємодії із місцевими громадами.

Учасники проекту обговорили орієнтовний план дій та порядок проведення робіт, механізми та особливості взаємодії між структурними підрозділами задіяними у проекті на місцевому рівні – університет, Житомирська регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини та ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області, визначили координатора проекту від університету та зорієнтували адміністрацію щодо відбору безпосередніх учасників.

По завершенню зустрічі в Житомирському національному агроекологічному університеті представники ООН ФАО/ЄБРР ознайомились з Житомирською регіональною державною лабораторією ветеринарної медицини - одержувачем обладнання.

На верх